Gårdsbageri i Tranås!

Vårt utbud

Kalljästa bröd

  • Korgbollen – Bakas med fördeg av siktat spelt, en nypa jäst och surdeg på fullkornsspelt.
  • Ljusa speltbollen (även kallat ”söndagsbröd”) – Ett ljust bröd av enbart siktat speltmjöl, surdeg och en gnutta jäst.
  • Vallmobaguetter – Samma deg som söndagsbrödet, men formad till baguetter och rullad i vallmofrön.
  • Oliv & Tomat – Söndagsbröd med soltorkade tomater och smakrika grekiska oliver.
  • Olivbaguette – Samma deg som Oliv & Tomat, men formad till baguette och rullad i fullkornsspelt.
  • Drängen – En något grövre baguette av siktat mjöl, med surdeg på fullkornsråg och siktat spelt samt en aning jäst. Rullad i rågflingor.
  • Kummindrängen – Korgbröd bakat av samma deg som Drängen, smaksatt med fin svensk kummin.
  • Solrosfrallor – Ljus speltdeg med surdeg, lite mer jäst än övriga, samt smör och solroskärnor – både i och på brödet.

Rågsurdegsbröd

  • Bara Råg – Ett kalljäst bröd gjort enbart på råg.
  • Bondens Grova – Mustigt och fylligt rågbröd.
  • Bondens Lingonbröd – Ett grovt rågbröd med en härlig sötma från lingon.
  • Bondkäringens Spelt- & Råglimpa – En saftig limpa med en balanserad mix av spelt och råg.
  • Spelt- & Morotsbröd – Näringsrikt bröd med speltmjöl och saftiga rivna morötter.
  • Spelt- & Havrebröd – Ett mjukt och smakrikt bröd med spelt och havre.

Skållade Speltbröd

  • Markens fruktbröd
  • Halvgrova  bullar
  • Müslifrallor
  • Pumpabröd
  • Vörtbröd – Vört från Nääs ekoölsbryggning.
  • Hålkakor

Sötare bakverk

  • Kanelbullar
  • Kardemummabullar
  • Saffransbullar – under månaderna november & december
  • Anisbröd – under sommartid
  • Mjuka kakor
  • Småkakor
  • Äkta småländsk ostkaka
  • Och litet till